Blogbejegyzéseim

Blog

 

2017.08.30.


Hogyan tanuld a NÉMET nyelvet ?

Sziasztok lelkes nyelvtanulók! 

Itt a szeptember.... Ez a blogbejyegyzés arról fog szólni ,hogyan tanuljátok a NÉMET nyelvet. Kezdeném a szótanulással . Sokan megkérdezik ,hogy tanuljanak szavakat , milyen módszert ismerek. Nos, a legjobb szótanulási módszer szerintem a fordítás. Ehhez válassz ki egy olyan témában rövidebb-hosszabb szöveget ,ami érdekel , például a sport , az egészség , a műszaki tudományok,a pénzügyi világ vagy egy jogi szöveg. Ha lefordítottad a szöveg mondatait , és megmarad egy alap szó mint például a versuchen , akkor az egészen biztos ,hogy elő fog bukkanni egy újabb szövegben is ,és már is fogsz rá következtetni ,hogy mit jelent és még csak nagyobb erőfeszítést sem kellett tenned ,hogy megtanuld.Van még egy nagyon fontos dolog , ha NÉMET TANÁRRAL tanulsz. Amit órán tanultok az nem fog 100%-an megmaradni az emlékezetedben , ha csak nem egy agysebészi képességekkel rendelkezel . :) Amit fontosnak tartok kihangsúlyozni az az ,hogy minden nap nézd át a feladatokat , amiket órán tanultatok ,tanulj szavakat, nem kell erőltetni , olvasd át többször, csinálj szókártyákat , illetve több gyakorlófeladatot , küldd el a tanárodnak , ő pedig leellenőrzi ha van rá elég energiája és ideje. Felvetül a kérdés ,hogy hány órát tanulj hetente ? Mindenki más képességekkel rendelkezik , lehet ,hogy te egy profi szakorvos vagy , de a nyelvi képességeid gyengébbek , és lassabban kell haladnod , de a fordítottja is létezik ,hogy egy szakmunkás szippantja magába a tudást. Valakinek elegendő heti 2 x 45 perc , másnak szüksége van 3-5 x 90 percre.A legfontosabb a rendszeresség. Vannak olyan tanulók  , akik azzal a kérdéssel fordulnak hozzám ,hogy munkát szeretnének váltani , és lehetséges -e ,hogy hátom hónap alatt felkészítem őket ? Ez kicsit mintha úgy hangzana, meg is tanulod helyettem ? A tanulság ,hogy a nyelvtanuláshoz idő kell , hosszú hónapok , évek . 

Ha tetszett a cikk , jelentkezz FACEBOOKON A Német Nyelvtanulás Online csoportba és tanulj velünk együtt németül.


Szép Napot ! 


Ádám

Sziasztok ! 

Ebben a blogomban az online nyelvtanulás térnyeréséről fogok írni. Pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt ,hogy az emberek egy computer előtt üljenek és tanulják az idegen nyelveket.Ma pedig egyre több ember nyúl a technika ezen adottságához.Miért érdemes Online NÉMETET tanulni ? Mivel legtöbbetek kinnt él német nyelvterületen Svájcban , Németországban , illetve Ausztriában  , a fizikai távolság áthidalásához megfelelő segítséget nyújt a Skype-os tanulás. Külhonban egy német óra eléggé drága , offline tanárhoz hozzájutni sem könnyű , és mivel távol vagytok Magyarországtól , ezért a legjobb megoldás a SKYPE-os nyelvtanulás.Időt és pénzt tudtok megspórolni az otthoni tanulással.Nem kell utazásra felesleges időt eltölteni. Gondolj csak bele , főleg ha egy nagy városban laksz , mire oda és vissza utazol a nyelviskolához , mennyi időt vesz igénybe. A tankönyv ugyanúgy előtted van elektronikus formában , mintha személyesen tanulnál egy tanárnál , a hanganyagokat amit hallgatunk órán , azt is könnyedén el lehet juttatni e-mail-ben a tanulónak. Minden adott. Már csak te kellesz , egy Skype program videóbeállítással , vagy anélkül , ki ,hogy szereti , és kezdődhet a tanóra.Sokan még óckodnak a nyelvtanulás eme formájától , sokan azt emlegetik ,hogy személytelen. Igen , ebben van valami , de nem barátkozni járunk nyelvórára , hanem ,hogy megtanuljuk azt. Egyébként is már maga az egész világ elszemélytelenedett. Mindenki facebook-on vagy instagram-on tartja a kapcsolatot barátaival , ismerőseivel , ha felülsz egy vonatra vagy buszra mit látsz ? Mindenki nyomkodja a telefonját... Itt is az online világban vagy , de itt tanulsz. Mindenkit bíztatok ,arra aki még nem próbálta az ONLINE NYELVTANULÁST ,hogy próbálja ki. Ha még most JELENTKEZEL augusztusban , az ELSŐ ÓRA próba óra INGYENES.


Szép Napot ! 


Üdv.: Fodor Ádám

Sziasztok ! A nevem Fodor Ádám. Immáron 3 éve foglalkozom nyelvtanítással. Nem vagyok az a laza típus , inkább szigorúnak tartom magam . Mint ahogy a NÉMET nyelv is szigorú szabályokra épül , úgy én is szem előtt tartom ezt az elvet. Persze nem mindenkinek van szüksége szilárd nyelvtani szabályokra ,így kommunikációt legalább ilyen fontosnak...